Ранок 21 липня. Рейсовий автобус із пасажирами виїхав із села Краснилівка. Пункт призначення – Берестечко. Однак на в’їзді в Луцьк автобус змінив свій напрямок – поїхав на Театральний майдан міста. 

О 9:25 терорист Максим Кривош сам подзвонив у поліцію. Сказав, що утримує заручників, має зброю та вибухівку. Правоохоронці одразу ж оточили центральну площу міста, огородили її сигнальними стрічками. Рух транспорту зупинили.

За трохи стали відомі вимоги терориста. У соцмережах він ховався за псевдонімом Максим Плохой. Для комунікації використовував твітер, ВК та ютуб. До речі, його акаунти в твітері та ютубі вже видалено.

Написав у соцмережах вимогу – хотів, аби голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков, а також українські олігархи записали й виклали на своїх сторінках у соцмережах і в Youtube заяви про те, що саме вони – терористи в законі. Також відеозвернення повинен записати президент Володимир Зеленський – із закликом усім дивитися фільм “Земляни” 2005 року.

Максим Плохой написав, що з ним в автобусі перебуває багато людей. У нього нібито є автоматична зброя, гранати, дві бомби. Ще одна вибухівка, за його ж словами, прихована в іншому людному місці Луцька.

На подію швидко відреагував в телеграмі президент Володимир Зеленський. Запевнив, що тримає ситуацію на контролі.

До Луцька терміново вилетів глава МВС Арсен Аваков. Тим часом на офіційному сайті департаменту карного розшуку з’явилася інформація про те, що Максим Кривош нібито був на лікуванні у психіатричній лікарні. Згодом Аваков цю інформацію спростував.

Журналісти дізналися дещо про минуле Кривоша. Він народився в Росії, але дитинство провів у Луцьку. Батьки були вчителями. Самого Максима двічі судили. Близько 10 років він відбував покарання за скоєння тяжких злочинів.

Хто він – Максим Плохой?

Двічі засуджений, написав книгу про злочинців та був сином професора університету.

Gepostet von 12 Канал am Dienstag, 21. Juli 2020

Близько 12 години Максим Кривош почав обдзвонювати родичів та друзів своїх заручників. Вимагав, аби ті скликали якомога більше журналістів на Театральний майдан. Одна із заручниць зателефонувала журналістам. Попросила якомога швидше виконати вимоги терориста.

Періодично лунають постріли й вибухи. Станом на 18:00 інформації про жертв чи потерпілих немає. Однак Кривош не дає можливості передати воду і їжу для заручників.

Після 16 години вищезгадана заручниця ще раз подзвонила журналістам. Сказала, що терорист сердиться й попросила негайно виконати його вимоги.

Тим часом Кривош намагався обстріляти дрон СБУ, який літак над автобусом, однак не влучив в нього.

Арсен Аваков наголосив, що правоохоронні органи на місці роблять усе необхідне, аби мирно звільнити заручників у Луцьку.

Близько 19 години терорист дозволив передати воду для заручників.

Терорист відпустив трьох заручників з автобуса в Луцьку. Звільнили хлопця, дівчину та літню жінку. Інформація про пораненого, який нібито перебував в автобусі, не підтвердилася.

Зеленський виконав вимогу Кривоша – опублікував відео.

Фінал. Терориста затримали, 13 заручників відпустили.