У Луцькраді – проти введення карантину вихідного дня, який почне діяти в Україні вже з 14 листопада. 

Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт направив лист Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю, у якому закликав скасувати рішення про встановлення карантину “вихідного дня”. Він зауважив, що на думку Луцької міської ради, таке рішення є сумнівним з точки зору покращення епідеміологічної ситуації, але завдасть значної шкоди економіці громад. Про це пише пресслужба Луцької міської ради.

“Чимало суб’єктів господарювання, які сьогодні опинилися в умовах виживання, через нові обмеження понесуть невиправдані збитки, знову опиняться на межі закриття, будуть змушені звільняти працівників. Це може призвести до банкрутства представників малого і середнього бізнесу, втрат дохідних частин бюджетів усіх рівнів, падіння показників соціально-економічного розвитку”, – йдеться у повідомленні.

Також Григорій Пустовіт зауважив, що заборона роботи великої кількості закладів у вихідні збільшить кількість відвідувачів у робочі дні, що може й спровокувати ріст захворюваності.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Карантин вихідного дня: що закривають і скільки це триватиме