Настоятель Свято-Покровського храму у селі Княгининок Михайло Бучак впевнений, що людина, яка розраховує на допомогу лікаря, повинна за нього молитися.

Про це він сказав у програмі «Духовна абетка» на 12 каналі 15 вересня..

Священник розповів такий випадок зі свого життя:

«Одного разу я зайшов у поліклініку. Якраз мав час, тож присвятив його очікуванню в довжелезній черзі. І чую: а той лікар такий-сякий, він хапуга, і гроші бере, і на такій-то машині їздить… Підходжу до цих людей і кажу: «Слава Ісусу Христу! Я радий вітати вас у клубі самогубців». Люди не зрозуміли, про що я. Кажу: «Ви ж прийшли не до лікаря, а до якогось вбивці, який вас не вилікує, а знищить».

І пропоную: а давайте змінимо цього лікаря, будемо тут сидіти хвилин 20-30 і молитимемося за нього. А коли зайдемо в кабінет, поряд із ним стоятиме Бог і буде діяти розумом і руками цього лікаря. От, може, в цього лікаря сьогодні є проблеми, і він не має тієї духовної і фізичної впевненості – допоможіть йому, підтримайте його», – каже Михайло Бучак.

Він закликав пацієнтів використати час перебування в поліклініці на молитви за лікаря.

«І коли ви це будете робити, то сповниться те, що сказав Господь: «Де двоє чи троє зібрані в ім’я Моє, там Я серед них». Запросіть Бога у лікарню, в поліклініку», – пропонує священник.

Також він радить молитися за хірурга і анестезіолога, якщо пацієнта чекає операція.

«Коли мене просять помолитися за людину перед операцією, я завжди прошу назвати ім’я анестезіолога і хірурга. Тому що питання не тільки в тому, як себе буде вести хвора людина, а питання в тому, наскільки в цю хвилину Бог буде керувати діями хірурга і анестезіолога. Це дуже важкі і відповідальні медичні спеціальності, я вважаю.

Тому завжди коли ви готуєтеся до операції, я би навіть радив заздалегідь, от наприклад операція за тиждень, і ви знаєте хірурга і анестезіолога, подайте, будь ласка, на ці 7 днів, щоби в церкві лунала молитва, щоб лікарі підійшли до того дня у спокої, хорошому духовному і розумовому стані. І тоді все буде гаразд», – каже священнослужитель.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: До яких ікон молитися, щоб швидше одужати. Поради волинського священника