До вашої уваги – підсумковий випуск новин 12 каналу за 14 червня.

Перший на Волині Центр масової вакцинації проти ковіду запрацював цими вихідними у Луцьку. Скористатися можливістю могли як ті, хто попередньо записався до листа очікування, так і ті, хто спонтанно вирішив вакцинуватися. Для щеплень використовували вакцину CORONAVAC китайського виробництва. Організатори очікували що впродовж двох днів імунізується щонайменше тисяча містян. Як минули перші дні роботи вакцинального центру та скількох лучан вакцинували Ольга Матвєєва розповість.

На Волині упродовж минулих вихідних трапилося 5 аварій, в яких 4 –ро людей травмувалися і двоє загинули. Зокрема, вранішньої пори у Луцьку на вулиці Електроапаратній водій автобуса збив велосипедиста. 72-річний чоловік помер у лікарні. Також у Луцьку не розминулися скутер та мотоцикл, за кремом яких були підлітки, обоє травмувалися. Серед білого дня на трасі Ратне – Ковель 18-річний юнак за кермом легковика увігнався у бетонну плиту, якою було обмежено частину дороги через ремонтні роботи. Хлопець загинув миттєво. З понівеченого авто його діставали рятувальники. Що призвело до аварії з’ясовуватиме слідство. Одна з ймовірних причин – несприятлива погода.

На Ковельщині викрили банду, яка нелегально переправляла через кордон людей і товари. Слідчі стверджують, що група місцевих мешканців вербувала охочих підзаробити, споряджала їх контрабандними цигарками і на човнах переправляла через Західний Буг до Польщі. Дохід від 1 ящика реалізованих тютюнових виробів міг сягати тисячі доларів. Задокументовано як мінімум 5 таких епізодів. Поліція, спецпризначенці, прикордонники та представники прокуратури одночасно провели обшуки у вісьмох підозрюваних у контрабанді. Було виявлено та вилучено: мобільні термінали, радіокеровані літаки з приладдям, біноклі, тепловізори, радіостанції, надувні човни, жилети для плавання, зброя та набої до неї, а також автотранспорт. Підозрюваним загрожує позбавлення волі від п’яти до семи років.

Мандрівка відомим і невідомим містом посередництвом музики та театру. Арт-променад “Так звучить Луцьк” таки фінішував. Апофеоз дійства довелося перенести через дощову погоду. Чи все вдалося, як планувалося, і які історичні місцини “звучали” цього разу Марія Вавринюк розповість.

Фізично постояти за себе, протидіяти моральному тиску, відстоювати власні переконання, допомогти в екстремальній ситуації іншим і бути соціально ефективними. Усьому цьому три з половиною сотні жіноцтва з усієї країни навчалися у Буковелі. Цей соціальний проєкт організували для жіночого руху «За майбутнє». Як жінки загартовували самодостатність – далі у сюжеті.

У стінах середньовічного луцького замку змагалося любартове воїнство. Видовищний турнір зі змішаних бойових мистецтв “Воїни Любарта” відбувся вже вчетверте. За звання найсильнішого боролися бійці з України, Білорусі, Азербайджану, Вірменії, Алжиру та Туреччини. Усього 15 ефектних поєдинків. Як проявили себе лучани та чим так приваблюють спортсменів бої без правил – у сюжеті Марії Вавринюк