Від народження, Емілія подорожує лише в автокріслі. Її батьки вважають, інакше й бути не може. Купили крісло ще до народження дівчинки. Кажуть, це не тільки безпечно, а й практично.

Кажуть, зазвичай поїздка в автокріслі минає спокійно, якщо ні, батьки мають свій лайфхак. На рівні очей закріплюють смартфон і вмикають мультики.

Тетяна переконана, батьки не повинні нехтувати безпекою дітей. Тому, молода мама долучилася до соціального флешмобу у фейсбуці.

Його запустили ще торік. Потрібно показати свою дитину в автокріслі, і передати естафету іншим батькам.

Звісно, що є й ті, хто нехтують безпекою власних дітей. Лише з початку року на Волині в ДТП загинули восьмеро малюків. Аби зменшити дитячий травматизм і смертність на дорогах, 29 жовтня, у Верховній раді ухвалили відповідний закон. Відтепер – автокрісла обов’язкові.

Стосується це і таксистів, але не громадського транспорту. В автокріслах потрібно перевозити усіх дітей до 12 років і тих, чий зріст менше 145 сантиметрів. Відповідно й крісла для них бувають різні. Для новонароджених підійдуть ось такі переносні. А коли дитина важить більше 9 кілограмів – потрібно обирати більше. Ціна від 4 тисяч до 10-ти. Найдорожче – крісло-трансформер.

Якщо ваша малеча виросла до 125 сантиметрів і ви бажаєте зекономити – підійде бустер. Його ціна стартує від чотирьох сотень гривень. В магазині кажуть, що останнім часом люди все більше цікавляться автокріслами, хоча купувати не поспішають. Але віднині, коли закон ухвалили, тут очікують чимало покупців.

В Україні запровадили штрафи за перевезення дітей в автомобілі без спеціальних крісел. Правоохоронці вважають, це допоможе зменшити дитячий травматизм і смертність на дорогах.