Учням луцької школи №2 передали світловідбивні елементи у формі брелків, наклейок, браслетів, а також світловідбивних жилетів.

У навчальному закладі, за словами директора Василя Грищука, майже половина учнів, а це понад 400 дітей, навчаються у другу зміну. Відповідно, дітям такі предмети просто необхідні, аби вони могли бути помітнішими для водіїв у темну пору доби, повертаючись пізно додому. Про це повідомляють у патрульній поліції Волині.

Флікери придбали і подарували представники Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку в рамках ініціативи “Світлодіти”. Тож 2 школа приймала сьогодні гостей: віце-консула Марека Запура, очільника патрульної поліції Волині Андрія Крутня, координатора ініціативи Віктора Грисюка, патрульних поліцейських та журналістів.

“Ще з радянських часів у нас тягнеться негативна традиція не дотримуватись правил дорожнього руху, мовляв, це щось на папері, що нас не стосується. Суспільство не говорить, що ці світловідбивні елементи потрібно носити. Поліція втілює дуже багато проектів, щоб говорити про це, інформувати. Але важливо, що ми, громадськість, поліція та консульство, об’єднались та доносимо інформацію про важливість флікерів”, – сказав координатор ініціативи «Світлодіти» Віктор Грисюк.

Громадський активіст додав, що робили цей проект, аби максимально зацікавити діток. “Гасло ініціативи “Світлодіти”: “Стань супергероєм на дорогах! “. Тож дітям і цікаво їх носити”, – додав Віктор.

Віце-консул Марек Запур розповів, що вже третій рік представники консульства купують і розповсюджують світловідбивні елементи для маленьких волинян. Також спільно зі студентами розроблено Правила дорожнього руху для школярів у формі розмальовок. “Тож так діти ще краще можуть вивчати і запам’ятовувати Правила дорожнього руху. Але головне – це привертати увагу, бо на законодавчому рівні носіння флікерів ще в Україні не закріплено”, – наголосив віце-консул.

Директор школи Василь Грищук подякував за подарунки меценатам. Розповів, що в другу зміну навчається 14 класів.

“Поруч – дуже завантажені транспортом вулиці – Львівська та Володимирська. Нещодавно трапилась летальна ДТП, де померла учениця школи. Тож безпека дітей на дорогах – це пріоритетне питання для адміністрації. І я буду щасливий, коли наші діти повертатимуться додому здоровими й неушкодженими”, – сказав Грищук.

Начальник УПП у Волинській області Андрій Крутень також висловив вдячність за продуктивне міжнародне співробітництво.

“За моєю спиною стоїть величезна команда, яка працює задля безпеки громадян. Це – актуальна тематика для кожного, адже дорожньо-транспортні пригоди за участі дітей, на жаль, не зменшуються. Тому ці флікери – не іграшка, а важливий елемент на одязі, на рюкзаках для безпеки дітей. З ними водій бачить дитину у темну пору доби за 130 метрів. Впевнений, що результатом нашої спільної роботи має стати зниження рівня аварійності на вулицях міста”, – зазначив Андрій Крутень.

Потому інспектори Ольга Шмігель та Роман Ткачук провели для учнів 5 класу показовий інтерактивний урок на тему дотримання Правил дорожнього руху. Дітям ставили запитання, говорили про особливості дорожнього руху, а в кінці подарували світловідбивні браслети.