Головний лікар Волинської обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський наголосив, що у медзакладі нині знаходяться люди  підозрою на коронавірус. Однак жодного офіційно підтвердженого випадку станом на 16:00 21 березня немає.

Про це він розповів у коментарі 12 каналу.

Зазначимо, волинські ЗМІ поширюють інформацію, що в інфекційній лікарні лежить пацієнт з Липин, в якого нібито виявили коронавірус.

“Пацієнт надійшов у медзаклад у п’ятницю, 20 березня. Його аналізи направили у київську лабораторію. Саме там можуть підтвердити або спростувати інформацію щодо діагнозу. Результати аналізів будуть у понеділок-вівторок”, – сказав Морочковський.

Нагадаємо, станом на 10:00 21 березня в Україні 41 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні.

По всій країні запровадили карантин у закладах освіти – до 3 квітня. З 16 березня Рада національної безпеки України вирішила закрити контрольно-перепускні пункти для іноземців. 17 березня закрите пасажирське авіасполучення, однак усіх, хто вилетів з України чартерними рейсами у туристичну подорож, мають повернуться додому. Закриті усі заклади, крім аптек, продуктових магазинів і заправок.