У Луцьку відбудеться традиційний “Dmytruk Luchesk Half Marathon”. Цьогоріч його проводитимуть вже вп’яте.

Ювілейний півмарафон відбудеться 6 вересня.

Незмінні організатори дійства: компанія “Дмитрук” та спортивний клуб “Лучеськ”. Подія відбуватиметься за підтримки та під патронатом Луцької міської ради.

Концепція “Dmytruk Luchesk Half Marathon” 2020

“Ще 5 років назад у нас, як команди, було обмаль досвіду щодо проведення таких подій, проте було нестримне бажання зробити усе гарно, відповідально, зі змістом. Ми бігали самі, бачили незабутні перемоги, захоплювались силою духу, тренувались, а іноді – опускали руки. Але ніколи не здавалися! За весь цей час ми зрозуміли, що головна ідея повинна стосуватись кожного”, – повідомляють організатори.

“Немає нічого неможливого”, “відчуваєш, що здатен на все”, “не хочеш, щоб це закінчувалось, хочеш побути в атмосфері свого персонального тріумфу”: ось, що говорять люди, які подолали дистанцію півмарафону. То чому б не зробити цю ідею – головною?

Гасло цьогорічного “Dmytruk Luchesk Half Marathon” – “КОЖЕН З НАС ЩОСЬ МОЖЕ”.

“Кожен з нас – особливий. Що б ти не робив, ти – важливий, ти – потрібний, ти можеш змінити все. Супергерой цьогорічної події – кожен з нас”, – переконані ідейники заходу.

Півмарафон і карантин

“Ми довго зважувались і думали, чи варто проводити цю подію і дійшли висновку, що за умови, коли карантинні обмеження не будуть посилені, ми зможемо забезпечити належне відповідальне проведення півмарафону. Цьогоріч у кожен стартовий пакет додасться антисептик, траса матиме більш “витягнутий” вигляд, аби дати бігунам можливість розтягнутись і не бігти групами. Також ми надихнулись прикладом Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення, які проводять тренування у звичному режимі та не припиняють пропагувати здоровий спосіб життя”, – кажуть організатори.

Бонуси від організаторів

Опираючись на корпоративну філософію, організатори вирішили зробити реєстрацію в забігу безкоштовною для працівників особливо важливих служб міста:

  • медики бригад швидкої допомоги,
  • поліцейські,
  • пожежники.

Не забули і за учасників АТО – вони теж мають опцію безкоштовної реєстрації. Таку ж можливість традиційно надали для людей з інвалідністю.

Як підготуватися до DLHM?

Якщо ти хоч раз обіцяв собі бігати щодня, але щоразу відкладав цю затію, то саме час зарядитися мотивацією від майбутніх учасників півмарафону! У Луцьку підготовчі тренування до DLHM відбуваються тричі на тиждень:

  • вівторок, четвер – 19:00-20:30 на стадіоні “Авангард”,
  • неділя – 8:00-9:30 у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

“До події залишається не так вже й багато часу. Ми знову оновили трасу, попіклувались про те, щоб маршрут був комфортним, безпечним і цікавим; підготували чимало сюрпризів у стартово-фінішній зоні, аби твоїм рідним не довелось сумувати поки ти встановлюватимеш власний рекорд і продовжуємо вигадувати усе нові цікавинки аби цей день був незабутнім. Рішення очевидне. Ми чекаємо саме тебе!” – кажуть організатори.

Чому “м’ясна” компанія “Дмитрук” взялася за півмарафони?

Багатьох дивує, що компанія “Дмитрук”, яка виготовляє м’ясну продукцію, організовує Dmytruk Luchesk Half Marathon. Там пояснюють: для компанії цінність людини і віра в неї – не порожні слова.

“Коли ти приходиш на роботу і знаєш, що в тебе там вірять, то ладен перевернути гори. Теж саме у бігові – якщо ти наполегливо йдеш до своєї мети, ти це зробиш і фінішуєш переможцем. Тож організовуючи “Dmytruk Luchesk Half Marathon”, прагнемо показати, що кожен може стати суперменом для своєї родини, компанії, тих, хто за тебе вболіває”, – каже піарниця компанії “Дмитрук” Катерина Пекна.

Трохи історії “Dmytruk Luchesk Half Marathon”

Вперше компанія “Дмитрук” організувала півмарафон із партнерами – клубом «Лучеськ» (і за підтримки Луцької міської ради) – у 2016 році.

“Тоді ми навіть уявити не могли, що він стане традиційним, а цьогоріч його проводимо вже вп’яте. Коли організовували його вперше, керувалися бажанням просто зробити класну спортивну подію для міста, але ми отримали схвальні відгуки від спортсмені з інших міст і повірили у себе. Наступного року зробили ще краще. Потім – вже не лише краще, а й упевненіше. Ну а сьогодні це одна з головних подій в житті нашої компанії, її своєрідний символ в контексті соціально-відповідального бізнесу”, – зауважила Катерина Пекна.

А яким був минулорічний “Dmytruk Luchesk Half Marathon” – дивіться тут.

Усі деталі – шукайте на сайті заходу, а також на сторінці півмарафону у фейсбуці.